Wat kan je op Mijn Kookweek?

Planner

Het plannen van een week- of dagmenu uit je eigen gerechten

De planner is uiteindelijk waar het allemaal om draait op Mijn Kookweek. Hier plan je met één druk op de knop gerechten voor de hele week of een aantal dagen.

De gerechten die worden voorgesteld, worden geselecteerd uit je eigen lijst met gerechten. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met seizoensgerechten, wanneer je iets voor het laatst hebt gegeten en met een variatie in soorten gerechten.

Geen trek in een voorgesteld gerecht? Geen probleem, in dat geval verwijder je het voorgestelde gerecht en druk je nogmaals op de plan button of voeg je handmatig een gerecht toe waar je veel zin in hebt.

De gerechten worden na het verstrijken van de geplande dag automatisch toegevoegd aan je tijdslijn. Op die manier komen de gerechten in de volgende week niet opnieuw naar voren en bovendien krijg je een goed inzicht in wat je de afgelopen tijd allemaal hebt gegeten.

Mijn Gerechten

De verzameling van al je gerechten bij elkaar

In het overzicht op de Mijn Gerechten pagina staan al je gerechten. Dit zijn de gerechten waar de planner naar kijkt bij het voorstellen van gerechten. De gerechten kunnen bestaan uit standaard gerechten van Mijn Kookweek en eigen toegevoegde gerechten.

Voeg je een eigen gerecht toe? Geef dan aan wat de bereidingswijze is en welke ingrediënten je gebruikt. Maar ook kan je aangeven hoe vaak je het gerecht wilt eten en bijvoorbeeld in welke maanden. De planner houdt rekening met al deze instellingen.

Alle Gerechten

Gerechten bestaande uit je eigen gerechten en alle gerechten die door Mijn Kookweek zijn samengesteld

Het team van Mijn Kookweek heeft al een aantal gerechten voor je samengesteld. Je kunt zelf per gerecht bepalen welke je toevoegt aan je eigen gerechten. Door gebruik te maken van de standaard gerechten van Mijn Kookweek kan je een vliegende start maken met de planner en hoef je niet eerst zelf al je eigen gerechten toe te voegen.

Tijdslijn

Overzicht van de gerechten die je onlangs hebt gegeten

Vaak vergeet je al snel wat je onlangs hebt gegeten. Dat probleem wordt opgelost door de tijdslijn. Hier verschijnen automatisch alle gerechten die je hebt gepland met de planner. Eet je een keer buiten de planner om? Geen probleem, voeg dit gerecht dan handmatig toe en zorg dat je tijdslijn actueel blijft.

Persoonlijke instellingen

Stem de planner of je persoonlijke voorkeuren

In de instellingen stem je de planner nog beter op je persoonlijke voorkeuren af. Vooral door het gebruik van profielen en categorieën kan je de planner betere voorstellen laten afgeven.

De categorieën kan je gebruiken om je gerechten mee in te delen. Uiteraard zijn er al veel standaard categorieën zoals groentegerechten, soepen en visgerechten maar met eigen categorieën kan je de gerechten misschien wel beter indelen.

Bij het plannen van gerechten wordt er automatisch een profiel gebruikt. In dit profiel staat hoeveel gerechten je wilt plannen en uit welke categorieën. Voeg een eigen profiel toe als de standaard profielen niet voldoen aan jouw voorkeuren.